Sigara Ağız Sağlığınızı Nasıl Etkiler ?

Sigara Ağız Sağlığınızı Nasıl Etkiler ?

Sigaranın sağlığa verdiği zararları bilmeyen yoktur.

Nesiller boyu süren araştırmalar sigara içmenin insan sağlığı üzerinde nasıl yıkıcı etkileri olabileceğini göstermiştir. Sigara içmenin sağlığa olan zararları bilinmesine rağmen araştırmalar her 100 yetişkinden 15’inin bugün hala sigara içtiğini gösteriyor. Peki sigara içmenin ağız ve diş sağlığına olan etkilerini biliyor muydunuz ? Sizin için sigaranın ağız ve diş sağlığına olan etkilerini aşağıda anlattık.

Sigaranın Ağız ve Diş Sağlığına Etkileri

Sigara içmenin vücut üzerindeki olumsuz etkilerini birçok insan bilir. Ancak sigara içmenin ağız sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri çok fazla bilinmez. Sigaranın dişler üzerindeki etkilerinin bir kısmı gözle görülürken, bir kısmı ise gözle görülmeden ortaya çıkar. İçtiğiniz her sigaranın zararı dişleriniz ve diş etlerinize yansır. Çünkü sigara dumanı vücudunuzun geri kalanına ulaşmadan önce dişleriniz, diliniz ve diş etlerinizle doğrudan temas eder. Her bir sigaranın içerdiği toksinler dişlere anında ve kalıcı olarak zarar verir. Bunlar; sarı veya kahverengi dişler, diş eti kanaması diş çürüğü, ağız kuruluğu, çatlamış dudaklar, plak oluşumu, ağız kokusu, ağız kuruluğu ve benzeri zararlardır. Ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çok çeşitli etkilere yol açabilir. Bu gibi sorunlar diş kaybı gibi ciddi ağız sağlığı sorunlarının önünü açar.

Sigara İçenler İçin Ağız Sağlığı ve Hijyeni

Sigara kullanan kişinin yapması gereken en önemli şey ağız ve diş bakımına özen göstermesidir. Bunun için günde en az 2 kez dişlerini fırçalamalı ve antibakteriyel gargara yapmadır. Böylece sigaranın ağız ve diş sağlığına olan zararlarını en aza indirmiş olursunuz.

 
A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP