İstanbul'da İnvisalign ( Şeffaf Plak ) Fiyatları 2023

İstanbul'da İnvisalign ( Şeffaf Plak ) Fiyatları 2023

Invisalign (şeffaf plaklar), diş dizilimindeki çapraşıklık gibi bozuklukların zamanla düzelmesini sağlayan ve dışarıdan bakıldığında neredeyse belli olmayan ortodontik tedavi yöntemidir.

En son teknoloji trendi invisalign sayesinde doğru hizalanmış ve güzel bir gülümsemeye sahip olmanız mümkündür.  Invisalign, dişleri yeniden hizalamak veya düzeltmek için dijital ortamda tasarlanan bir tedavidir. İnvisalign FDA onaylı malzemeler kullanılarak yapılır ve kişiye özel olarak üretilir. Bunun yanı sıra invisalign şeffaf plaklar takılıp çıkarılabilir özelliğe sahiptir ve kullanımı son derece kolaydır. İnvisalign ile kısa sürede göz kamaştıran bir gülümsemeye kavuşabilirsiniz.

Invisalign Avantajları Nelerdir ?

  • Invisalign şeffaf plakların göz önünde bulundurmanız gereken çok sayıda avantajı vardır. Invisalign şeffaf plakların geleneksel diş tellerine göre avantajları şu şekildedir;
  • Invisalign şeffaf plakların diş tellerine göre en büyük avantajı ağzınızda metal görüntü olmamasıdır. İnvisalign plaklar dışarıdan bakıldığında belli olmadığı için estetik bir görünüm sağlar.
  • Invisalign plaklarınızı istediğiniz zaman çıkartabilirsiniz. Bu sayede istediğinizi yiyip içebilirsiniz. Ayrıca ağız ve diş bakımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.
  • Geleneksel braket ve tellerin çoğunlukla rahatsızlık verdiği ve dişleri yeniden konumlandırmak için gerginliğe neden olduğu bilinmektedir. Öte yandan, Invisalign daha çok gerçek dişlerinizin dokusuna benzer bir his verir. Ayrıca dilinize, yanağınıza veya diş etlerinize karşı oluşan ağrı ve sıyrıkları da azaltır.
  • Geleneksel diş telleri için ortalama süre 1 ila 3 yıl arasındadır. Bu çok fazla randevu demektir. Invisalign ile ortalama 2 yıldan az sürer; bu nedenle Invisalign sizi diş hekimine çok fazla ziyaretten kurtarır.
  • Bazen geleneksel diş tellerinde bir braket veya tel gevşeyebilir, bu da başka bir ortodontist ziyareti anlamına gelir. Invisalign ile bu durumu yaşamazsınız.

Invisalign Herkes İçin Uygun Mudur?

Diş sorunları herkes için farklılık gösterir. Invisalign ile düzeltilebilen hizalama sorunlarından bazıları şunlardır; çapraşık dişler, çapraz ısırık, boşluklu dişler, yanlış hizalanmış dişler, açık ısırık gibi problemlerdir. Invisalign için kimlerin doğru aday olduğu birçok faktöre bağlıdır. Ancak invisalign kullanımı, 5 yaşından itibaren çocuklar, gençler ve yetişkinler de dahil olmak üzere herkes için uygun bir tedavidir.

Invisalign Tedavisi Nasıl Olur ? 

Invisalign tedavisi alanında eğitimli ortodonti uzmanları tarafından yapılmalıdır. Ortodonti uzmanınız ilk randevuda öncelikle dişlerinizi muayene edecektir. Eğer invisalign için uygun bir adaysanız tedavi planını ve tahmini tedavi süresini değerlendirerek size anlatacaktır. Ardından dijital taramalar, fotoğraflar ve röntgenler ağzınızın ve dişlerinizin doğru bir modelini oluşturur. Bunlar size özel plakların oluşturulması için Invisalign laboratuvarına gönderilir. Daha sonra tedavi süreciniz 3D olarak görselleştirilir. Bu sistem ile tedavi planınızın kaç plaktan oluştuğu, tedavi sürenizin ne kadar olacağı, dişlerinizin nasıl dönüşeceği ve tedavinizin sonunda dişlerinizin nasıl görüneceği gibi sorular yanıtlanmış olur. Tedavi planınınız doktorunuzun ve sizin onayınızın ardından onaylanırsa plaklarınız oluşturulur. Hekiminiz plakları nasıl ve ne kadar süreyle takmanız konusunda sizi bilgilendirecektir. Invisalign plakların günde 20- 22 saat takılması önerilir.

İstanbul Invisalign Fiyatları

Geleneksel diş telleriyle karşılaştırıldığında Invisalign fiyatları daha maliyetlidir. Çünkü invisalign plakların kullanımı daha kolaydır ve neredeyse görünmez bir tedavi imkanı sunar. Bununla birlikte, ister geleneksel diş teli ister Invisalign olsun, ortodontik tedavinin maliyeti birçok faktöre bağlıdır ve hastadan hastaya göre değişmektedir. Invisalign fiyatları; diş problerinizin büyüklüğü, doktorunuzun deneyimi, tedavi alacağınız kliniğe, kullanılan teknoloji ve malzemeye göre değişmektedir. Invisalign fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP