İstanbul'da  Hollywood Smile Design

İstanbul'da Hollywood Smile Design

Hollywood gülüş tasarımı, son yıllarda daha güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen kişilerin tercih ettiği oldukça popüler bir uygulamadır.

Diş sağlığı ne kadar önemliyse dişin görünümü de son derece önemlidir. Kişileri psikolojik açıdan etkileyen diş görünümünü hollywood gülüş tasarımı ile ideal hale getirmek mümkündür. Hollywood gülüş tasarımı yapılırken diş rengi, diş şekli ve diş eti estetiği ile hastanın yüz şekli, ten rengi ve burun şekli birleştirilerek yeni bir tasarım oluşturulur. Gülümseme tasarımı uygulamalarından olan bu yöntem tamamen kişiye özel yapılan bir tedavidir. Hollywood gülüş tasarımı ile hastanın göz, dudak ve gülüşünün tüm oranlarına dikkat edilerek hastaya en uygun gülüşün tasarlanması amaçlanır.

Hollywood Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır ?

Her hastanın kendine özgü ağız ve diş yapısı vardır. Dişlerimiz de tıpkı parmak uçlarımız gibi benzersizdir. Bu nedenle gülüş tasarımı standart gibi görünse de kişiye özel yapılması gereken bir tedavidir. Gülüş tasarımı yapılmadan önce diş hekiminiz dişlerinizde nasıl bir problem olduğunu belirler. Siz de bu sırada nasıl bir gülüş ve diş yapısı istediğinizi hekiminiz ile paylaşırsınız. Böylece dişlerinizdeki problemleme göre hekiminizin uygun gördüğü diş tedavi uygulamaları yapılarak istenilen gülüşe kavuşulur.

Estetik Diş Hekimliği Kapsamında Yapılanlar

İstanbul Estetik diş hekimliği kapsamında yapılan işlemlerde öncelikle hastanın ihtiyaç ve istekleri göz önünde bulundurularak tedavi planlaması yapılır. Bunun için ilk etapta hastanın ağız ve diş sağlığı açısından ihtiyaçları giderilir. Ardından estetik açıdan daha iyi bir gülümseme sağlamak için gereken işlemler yapılır. Gülüş tasarımı yapılırken sıklıkla uygulanan estetik diş hekimliği uygulamaları şunlardır;

  • Gülüş hattının belirlenmesi ve diş uzunluklarının orantılı hale getirilmesi,
  • Ayrık dişler için ortodonti ve bonding uygulamaları,
  • Diş eti çekilmeleri veya hastalıkları için periodontoloji tedavileri,
  • Diş beyazlatma işlemi,
  • Porselen, lamine ve zirkonyum diş kaplama uygulamalar,
  • Çarpık dişler için ortodonti tedavileri,
  • Kırık yada çürük dişler için endodonti tedavisi ve estetik dolgu uygulaması,
  • Eksik dişlerin tedavisinde diş implantı.

Gülüş Tasarımı Neden Yaptırılmalıdır ?

Gülüş tasarımı sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmak için yapılır. Sağlıklı dişler için gülüş tasarımında, kişilerin ihtiyaç ve problemlerine yönelik bir tedavi uygulanır. Bakımı ihmal edilmiş veya çeşitli nedenlerle meydana gelen diş problemleri gülüş tasarımı ile çözüme kavuşturulur. Bu problemler şunlardır;

  • Diş çürümesi ve diş kırılması,
  • Diş minesi aşınmaları,
  • Diş eti çekilmesi,
  • Eksik dişler,
  • Diş eti kanamaları ve iltihapları,
  • Diş çarpıklıkları 

 

Güzel giyinmek, saç ve sakal bakımına özen göstermek kadar güzel dişlere sahip olmak da iyi görünmek açısından oldukça önemlidir. Güzel bir gülümseme iş ve sosyal hayatlarımızda olumlu bir etki yaratır. Aynaya baktığımız zaman güzel bir gülümsemeye sahip olduğumuzu gördüğümüz zaman kendimize olan inancımız ve güvenimiz artar. Bu sayede daha mutlu ve pozitif hissederiz. Bu nedenle gülüş tasarımı güzel görünmek için yapılacak değişikliklere ve yeniliklere karşı atılan ilk adım olmalıdır.

Gülüş Tasarımında Yüz Şekli Önemli Midir ?

Gülüş tasarımında kişilerin yüz şekli oldukça önemlidir. Yüz şekli, dişler ve gülüşünüz bir bütündür. Bütünlüğün uyumu bozulmaması gerekir. Bu nedenle gülüş tasarımı yapılırken kişinin yüz hattı göz önünde bulundurulur. Estetik bir gülüş için yüz hattının yanı sıra cinsiyette önemlidir. Kadın hastalara narin ve oval dişler tasarlanırken, erkek hastalara ise daha köşeli dişler uygun görülmektedir.

A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP