İstanbul'da Dental İmplant Tedavisi

İstanbul'da Dental İmplant Tedavisi

Dental implant, eksik dişlerin yerine diş kökü görevi alacak şekilde çene kemiğine yerleştirilen, vida veya kök formunda, titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir.

Dental implantlar, titanyum bileşenleri sayesinde vücut ile biyolojik uyum sağlar. Kaybedilen dişlerin önündeki, arkasındaki ve karşısındaki dişler zamanla eksik diş olan bölgeyi kapattığı için dental implant uygulaması ağız sağlığı için gerekli bir tedavidir. Geleneksel protez ve köprü uygulamasına göre dental implantlar size daha uzun ömürlü, sağlıklı ve doğal görünümlü bir gülümseme sağlar.

Dental İmplant Avantajları Nelerdir?

Dental implantlar doğal görünüm, güç ve dayanıklılık açısından gerçek dişlerin yapısına benzemektedirler. Dental implantların kişilere sağlamış olduğu avantaj ve faydaları şu şekildedir;

  • Dental implant eksik dişlerinizin yerine gerçek dişleriniz varmış gibi güzel görünmenizi sağlar,
  • Dental implant sayesinde hiçbir acı ve ağrı hissetmeden kolaylıkla yemek yiyebilirsiniz.
  • Kaybettiğiniz dişleriniz konuşurken telaffuz zorluğu çekmenize neden olabilir.
  • Dental implant sayesinde akıcı konuşabilirsiniz.
  • Dental implantlar size eksik dişlerinizin kaybettirdiği özgüveni geri kazandırdığı için güvenle gülümsersiniz.
  • Dental implantlar ağız hijyenine dikkat edildiği sürece ömür boyu kullanılacak dayanıklılığa sahiptir.

Dental İmplant Kimler İçin Uygun Değildir ?

Kaybedilen eksik dişlerin yerine, diş fonksiyonlarını geri kazandırmak ve görünümü iyileştirmek için uygulanan dental implantların bazı kişilere uygulanmaması gerekir. Dental implantların uygulanması şu kişilere uygun değildir;

  • Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış gençler,
  • Sigara kullanımı ağız içerisindeki yara iyileşmesini olumsuz yönde etkilediği için çok fazla sigara kullanan kişiler dental implantlar için uygun değildir.
  • Diyabet, yüksek tansiyon, hemofili ve otoimmun gibi sistemik hastalıklara sahip olan kişiler ve immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan kişilerin sağlık durumu doktor tarafından kontrol edilerek, uygun şartlar oluşturabildiği takdirde uygulanabilmektedir.
  • Baş ve boyun bölgesine radyoterapi uygulanmış kişiler için dental implant uygun değildir.

Dental İmplant Ağrılı Bir Operasyon Mudur?

 

Dental implant uygulaması sırasında hastanın herhangi bir ağrı hissetmemesi için lokal anestezi uygulanır. Hastanın gerek duyduğu ve bazı tıbbi gereklilikler durumunda, bilinçli sedasyon ve genel anestezi ile yapılabilir. Operasyon sonunda ağrı hissetmemek için ağrı kesici kullanılır. Kullanılan ağrı kesici operasyon sonrası oluşabilecek ağrıları rahatlatmak için yeterli olacaktır. Dental implant yaptıran birçok hasta bu tedavinin diş çekiminden daha az ağrılı geçtiğini söylemektedir. Dental implant tedavisi bittikten sonra ağızda yer alan implantların varlığını hissetmeyeceksiniz.

Dental İmplantların Ömrü Ne Kadardır ?

Dental implant yaptıran ve yaptırmayı düşünen kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de, dental implantların ömürlerinin ne kadar olduğudur. Dental implantlara yeterli bakım ve özen gösterildiği sürece diş implantının ömrü ortalama 25 - 30 yıldır. Doğal dişlere yapıldığı gibi dental implantlara da doğru ağız bakımının yapılması implant ömrü için son derece önemlidir. İmplantlara gereken bakım yapılmadığında diş eti iltihaplanması gibi sorunlarla karşılaşılır ve bu durum dental implantın kaybedilmesine neden olabilir. Dental implantların bakımı çok iyi yapıldığında ve rutin kontrole gidildiğinde uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir.

İmplant Tedavisi

İmplant, eksik ya da kaybedilen dişlerin yerine ömür boyu kullanabilmeleri için yerleştirilen yapay diş kökleridir. Titanyumdan yapılan bu yapay diş kökleri sayesinde hastanın çiğneme fonksiyonları ve diş görünümü eski haline getirilir. Doğal diş görünümünde olan implantlar, bir dişi eksik olan hastalara da hiç dişi olmayan hastalara da uygulanabilen bir tedavidir.

İstanbul’da İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır ?

İmplant, eksik dişlerin giderilmesinde ve dişleri kaybetmeden önceki fonksiyonu ve görünümünün kazandırılmasında A2 dent implant klinik tarafından hastaya ağrı hissettirmeden yapılır. Uygulamanın öncesinde hastanın kemik yoğunluğu ve diş yapısı ölçülür. Eğer hastanın kemik durumu implant için uygun değilse, kemik grefti uygulanılarak implant yapılacak diş bölgesinin kemikleşmesi sağlanır. Kemikleşme işlemi gerçekleştikten sonra implant yerleştirilir. İmplantlar cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirildikten sonra hasta gün içerisinde sosyal hayatına geri  dönebilir. İyileşme sürecinden sonra ikinci bir cerrahi işlemle implantın üzeri açılıp diş etini şekillendiren iyileşme başlıkları takılmalıdır. Bu başlıkların takılmasının amacı, protez uygulanacak dişin diş etinden çıkıyormuş gibi görünmesini sağlamaktır. Yaklaşık 7-10 gün süreyle takılır. Daha sonra protez yapılır. A2 Dent klinik ile uygulanan diş implantı işleminden sonra hastalar eskisinden daha güçlü ve sağlıklı dişlere sahip olur.

İmplant Diş Fiyatları 2023

İmplant fiyatları birçok kritere göre değişkenlik gösterdiği için net bir fiyat aralığı yoktur. İmplant fiyatlarının belirlenebilmesi için öncelikle ağız ve diş muayenesi yapılması gerekir. İmplant fiyatları; hastanın ihtiyaçlarına, tedaviyi uygulayan hekimin deneyimine, tedavinin uygulandığı diş kliniğine, kullanılan implantın markasına göre değişmektedir. İmplant uygulaması diğer diş tedavilerine göre daha uzun süreli ve cerrahi bir işlem olduğu için fiyatları daha maliyetlidir. Fakat eksik ve kaybedilen dişlerin yerine doğal diş görevi görerek tamamlayan implant uygulamasının avantajları bu tedavinin maliyetlerine fazlasıyla değmektedir. İmplant fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Kaliteli İmplant Markaları

İmplantlar, kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirildikten sonra yaşam boyu kullanılacağı için tedavi sırasında kaliteli implantların seçilmesi gerekir. İmplant tedavisinde kullanılacak implant markası son derece önemlidir. Tercih edeceğiniz implantlar oldukça dayanıklı ve doğal diş görünümünde olmalıdır. Kaliteli implant markaları arasında şu isimler sayılabilir:

  • Straumann
  • Biohorizon
  • Astra Tech
  • Dentsply Sirona
  • Nobel Biocare
  • Zimmer Biomet
  • 3M

 

Bu markaların hepsi dünya çapında tanınan ve sektörde önemli bir yer tutan firmalardır. Ancak, her bireyin vücut yapısı ve diş sağlığı durumu farklı olduğu için, hangi markanın implant dişleriniz için en uygun olduğunu sadece bir diş hekimi tespit edebilir. Bu nedenle, implant dişler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve doğru bir seçim yapmak için mutlaka bir diş hekimine danışın.

A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP