Gülüş Tasarımı İstanbul (Smile Design İstanbul )

Gülüş Tasarımı İstanbul (Smile Design İstanbul )

Günümüzde diş sağlığı kadar dişin görünümü de son derece önemlidir. Çeşitli nedenlerle bozulan diş görünümü kişileri psikolojik açıdan etkiliyor.

Günümüzde bozulan diş görünümü “estetik gülüş tasarımı” sayesinde ideal hale geliyor. Teknolojinin de gelişmesi ile gülüş estetiği dijital olarak önceden tasarlanıyor ve hastalar dişlerinin nasıl görüneceğini tedavi öncesinde görebiliyor. Genellikle 3 seansla tamamlanan gülüş estetiği ile hastalar harika gülüşlere sahip olarak özgüvenle gülümserken bir yandan da sağlıklı dişlere sahip oluyor.

Gülüş Tasarımı Nedir ?

Hollywood gülüş tasarımı olarak da bilinen gülüş tasarımı, genetik, yanlış ağız bakımı, dış etkenler nedeniyle görünümü bozulan dişlerin, hastanın ihtiyacı doğrultusunda ve yüz şekline göre doğal ve estetik görünüme kavuşturulması sağlanan tedavi yöntemidir. Gülüş estetiği kişilerin, duruş ve gülüş sırasında dudak, diş ve çene pozisyonunun ağız ve çene yapısına, yüz hatlarına göre estetize edilmesi işlemidir.

Estetik gülüş tasarımında tek tip tedavi yöntemi yoktur, tedaviler tamamen kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda planlanır. Hastada eksik diş  var ise implant veya köprü tedavisi, çarpık dişlerin ortodontik tedavi ile düzeltilmesi, diş eti çekilmesi gibi sorunların periodontolog tarafından tedavi edilmesi gibi farklı tedaviler gerekebilir.

Estetik Diş Hekimliği Kapsamında Yapılanlar

İstanbul Estetik diş hekimliği kapsamında yapılan işlemlerde öncelikle hastanın ihtiyaç ve istekleri göz önünde bulundurularak tedavi planlaması yapılır. Bunun için ilk etapta hastanın ağız ve diş sağlığı açısından ihtiyaçları giderilir. Ardından estetik açıdan daha iyi bir gülümseme sağlamak için gereken işlemler yapılır. Gülüş tasarımı yapılırken sıklıkla uygulanan estetik diş hekimliği uygulamaları şunlardır;

  • Gülüş hattının belirlenmesi ve diş uzunluklarının orantılı hale getirilmesi,
  • Ayrık dişler için ortodonti ve bonding uygulamaları,
  • Diş eti çekilmeleri veya hastalıkları için periodontoloji tedavileri,
  • Diş beyazlatma işlemi,
  • Porselen, lamine ve zirkonyum diş kaplama uygulamalar,
  • Çarpık dişler için ortodonti tedavileri,
  • Kırık yada çürük dişler için endodonti tedavisi ve estetik dolgu uygulaması,
  • Eksik dişlerin tedavisinde diş implantı.

Gülüş Tasarımı Neden Yaptırılmalıdır ?

Gülüş tasarımı sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmak için yapılır. Sağlıklı dişler için gülüş tasarımında, kişilerin ihtiyaç ve problemlerine yönelik bir tedavi uygulanır. Bakımı ihmal edilmiş veya çeşitli nedenlerle meydana gelen diş problemleri gülüş tasarımı ile çözüme kavuşturulur. Bu problemler şunlardır;

  • Diş çürümesi ve diş kırılması,
  • Diş minesi aşınmaları,
  • Diş eti çekilmesi,
  • Eksik dişler,
  • Diş eti kanamaları ve iltihapları,
  • Diş çarpıklıkları,

Güzel giyinmek, saç ve sakal bakımına özen göstermek kadar güzel dişlere sahip olmak da iyi görünmek açısından oldukça önemlidir. Güzel bir gülümseme iş ve sosyal hayatlarımızda olumlu bir etki yaratır. Aynaya baktığımız zaman güzel bir gülümsemeye sahip olduğumuzu gördüğümüz zaman kendimize olan inancımız ve güvenimiz artar. Bu sayede daha mutlu ve pozitif hissederiz. Bu nedenle gülüş tasarımı güzel görünmek için yapılacak değişikliklere ve yeniliklere karşı atılan ilk adım olmalıdır.

Gülüş Tasarımında Yüz Şekli Önemli Midir ?

Gülüş tasarımında kişilerin yüz şekli oldukça önemlidir. Yüz şekli, dişler ve gülüşünüz bir bütündür. Bütünlüğün uyumu bozulmaması gerekir. Bu nedenle gülüş tasarımı yapılırken kişinin yüz hattı göz önünde bulundurulur. Estetik bir gülüş için yüz hattının yanı sıra cinsiyette önemlidir. Kadın hastalara narin ve oval dişler tasarlanırken, erkek hastalara ise daha köşeli dişler uygun görülmektedir.

İnsanlar Fotoğraflarda Neden Gülmüyor ?

İnsanlar fotoğraf çekildiği zaman genellikle dişlerini göstermeden gülümsemeyi tercih ediyor. Bunun nedeni dişlerinin görünümünden memnun olmamalarıdır. Diş rengindeki sararmalar, ayrık dişler, diş çarpıklığı, kırık veya eksik dişler, diş eti problemleri kötü bir görünüm yaratmaktadır. Gülerken oluşan bu kötü görünümü fotoğraf karelerine yansıtmak istemeyen insanlar, dişlerini ağızları kapalı bir şekilde gülerek gizliyorlar.

Gülüş Tasarımında Son Yenilikler

Mock-up Uygulaması:

Hasta için planlanan gülüş tasarımının, klinikte uygulanan birtakım materyaller kullanılarak kişinin kendi ağzında bu tasarıma benzer bir örneğini görmesidir. Hastanın beklentisini hekim kullandığı materyaller  ile ağzına uygulayarak gösterir. Bu sayede hasta arzu ettiği gülümseme tasarımının olabilirliğini görecektir. Üstelik bu örnek uygulamanın hastanın ağzında 1-2 gün kalması mümkündür. Böylece hasta fikrine önem verdiği kişilerin görüşünü de alabilir.

Waks-Up Uygulaması:

Hastanın dişleri üzerinde alınan ölçüye göre mumdan bir taslak hazırlanır. Hazırlanan bu taslak hastaya gösterilir ve beğenilen tasarıma göre dişler kesilir. Diş teknisyeni de bu taslağı model olarak yaprak diş kaplamaları hazırlar. Bu sayede hem hekim için hem de hasta için sonuca ulaşmak daha kolay olacaktır.

Fotoğraf Çekimi ve Dijital Tasarım:

Hastanın çekilen fotoğrafları bilgisayar ortamına aktarılır ve özel bir program ile dişler üzerine hastanın istekleri doğrultusunda uygulanacak değişiklikler yapılır. Teknolojinin sağlamış olduğu bu teknik sayesinde dişlerin boyunu uzatmak, genişletmek, rengini ve şeklini değiştirmek mümkündür. Aynı seansta veya bir sonraki seansta hazırlanan taslak hastaya gösterilir. Hatta hastanın istediği, beğendiği bir gülüş fotoğrafı varsa bunlar da hasta için tasarlanan fotoğrafların arasına eklenebilir.

Fotoğraf tasarımı ile aynı zaman da fotoğraf üzerinde dudaklar ile oynama imkanına sahip olabiliyoruz. Bu özellik sayesinde dudaklar dişlerin görülebilmesi için gerekiyorsa daha yukarı taşınabilir yada dudak kalınlığı arttırılabilir. Hastanın beğendiği dudak tasarımı da istenilen plastik cerrah tarafından gerçekleştirilebilir.

 

A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP