Diş İmplant Ameliyatından Sonra Beslenme

Diş İmplant Ameliyatından Sonra Beslenme

Eksik, sallanan ya da takma dişlerle yaşayan insanlar birçok yiyeceği yemekten kaçınmaktadır.

Özellikle çiğ sebze gibi sert yiyecekleri ısırdıklarında daha fazla diş kaybetme endişesi ile yemek seçiminde daha çok çorba ve yumuşak besinleri tercih etmektedirler.

İmplant tedavisi düşünen kişiler, diş implantından hemen sonra neler yiyebileceklerini bilmelidir. Ayrıca yeni sabit dişleriyle ömür boyu güvenle yiyebilecekleri besinleri de bilmeleri gerekir.

Eksik dişlerin tedavisinde kullanılan diş implantları sayesinde tıpkı doğal dişlerde olduğu gibi tüm sıcak ve soğuk yiyeceklerin tadını alabilmeniz mümkündür. Diş implantı ameliyatından sonra elma, çıtır ekmekler ve çiğnenebilir biftekler gibi yenilmesi zor gıdaları keyifle tüketebilirsiniz. Böylece yemek yemek yeniden bir zevk haline gelecek ve sağlıklı kalmanız için ihtiyaç duyduğunuz besleyici gıdaları da tüketmiş olacaksınız.

Ancak diş implantı ameliyatından sonra bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır.

Diş İmplant Ameliyatından Sonra Yenilmesi Gerekenler

Diş implantı ameliyatından sonraki ilk bir hafta boyunca yoğurt, çorba ve patates püresi gibi yiyeceklerden oluşan yumuşak gıda diyetine bağlı kalmalarını öneriyoruz.

İlk Sabit Dişlerinizle Yemek Yemek

Ağzınızda yeni dişlerin olduğu hissine ilk birkaç günden sonra alışmaya başlayacaksınız. Geçici ilk dişlerinizi takarken çatalla kesebileceğiniz yiyecekleri yemenizi öneririz. İmplant ameliyatından ikinci hafta sonra yavaş yavaş farklı yiyecekleri deneyebilirsiniz.

Son Sabit Dişlerinizle Yemek Yemek

Dental implant ameliyatından yaklaşık 3 ay sonra ilk geçici diş setinizi son setinizle değiştiriyoruz. İmplant dişleriniz yerleşik diş etleriniz ile mükemmel bir uyum sağlayacak şekilde üretilirler. Yüksek kaliteli kompozit malzemeden yapılan ve optimum güç, dayanıklılık ve darbe birleştirmek için bir titanyum çubukla güçlendirilmiştir. Son sabit dişlerinizle artık istediğiniz gibi her tür yiyeceği güvenle yiyebilirsiniz ve tıpkı doğal dişlerinizde olduğu gibi her tür yiyeceğin ve yemek yeme deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz. Diş implantları ile tüm yiyecekleri endişe duymadan normal bir şekilde ısırıp çiğneyebilirsiniz.

 

A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP