Ağız Kokusunu Gidermenin Yolları

Ağız Kokusunu Gidermenin Yolları

Ağız kokusu kişinin sosyal yaşamını önemli ölçüde etkileyen bir durumdur.

Dişlerinizin estetik ve sağlıklı görünmesi elbette önemlidir. Ancak ağız kokusu bakımlı görünmenizi ve özgüveninizi düşürmeye neden olabilir. Hepimiz zaman zaman ağız kokusu problemini yaşayabiliriz. Çeşitli nedenlerle meydana gelen ağız kokusu kronik hale geldiği zaman günlük hayatı olumsuz yönde etkileyebilir.

Ağız kokusu çözümü olmayan bir durum değildir. Bunun için öncelikle ağız kokusunun nedenlerinin bilinmesi gerekir. Ağız kokusunun nedenlerini öğrenmek için yapacağınız ilk şey bir diş kliniğine gitmek olmalıdır. Bu nedenler genellikle kötü ağız bakımı ve yaşam tarzından kaynaklanır. Ancak dişlerinizin çürümesi nedeniyle de ağız kokusu yaşayabilirsiniz. Bu nedenleri göz önünde bulundurarak, kötü ağız kokusunu tamamen ortadan kaldırmak için uzmanlar tarafından test edilmiş ve doğrulanmış 10 öneriyi sizin için hazırladık.

1. Daha Sık Fırçalayın ve Diş İpi Kullanın

Öncelikle sabah ve akşam ağız hijyeninine özen göstermelisiniz. Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamak büyük ölçüde ağız kokusunun önüne geçecektir. Bunun yanı sıra diş ipi kullanımına özen göstermelisiniz. Bu sayede dişlerinizin arasında kalan yemek artıklarından dişlerinizi arındırmış olursunuz.

2. Antibakteriyel Gargara Kullanın

Dişlerinizi günde iki kez fırçalamanın ve diş ipi kullanmanın yanı sıra antibakteriyel gargara kullanmak da günlük ağız bakımını sağlamak için önemlidir. Antibakteriyel gargara sayesinde ağız içi temizliğiniz yapılır ve taze bir nefes sağlamış olursunuz. Düzenli kullanılan antibakteriyel gargara ile ağız kokusunu büyük ölçüde önlemiş olursunuz.

3. Dilinizi Fırçalayın

Ağız hijyenini sağlama konusunda dil temizliğine dikkat etmek son derece önemlidir. Çünkü ağız içerisinde bakterilerin birçoğu dilinizde yer alır. Bu durum da ağız kokusuna neden olur. Her gün düzenli olarak yapacağınız dil fırçalama uygulaması ağız kokusunu azaltacaktır.

4. Ağız Kokusuna Neden Olan Gıdalardan Uzak Durun

Ağız kokusuna neden olan bazı gıdalar vardır. Bunlar; sarımsak, soğan veya baharatlı yiyeceklerdir. Kötü ağız kokusundan uzak durmak için bu tarz besinleri tüketmekten kaçınmalısınız.

5. Sigarayı Bırakın

Ağız kokusunun en yaygın nedenlerinden birisi de sigara tüketimidir. Sigara dumanı dişlerde, diş etlerinde, dilde ve solunum yollarında kötü nefese neden olabilecek hasarlar verir. Bu nedenle ağız kokusunu ortadan kaldırmak için sigara kullanmayı bırakmalısınız.

6. Mentollü Şeker Alın

Nane şekeri gibi mentollü şekerler ağız kokusunu önlemeye oldukça iyi gelen bir şeydir. Özellikle kötü ağız kokusu yaratabilecek yemekler yedikten sonra mentollü şeker ya da sakız kullanabilirsiniz.

7. Diş Etlerinizi Sağlıklı Tutun

Ağız kokusunu önlemek için yapmanız gereken diğer bir öneri de diş etlerinizi sağlıklı tutmanızdır. Çünkü nefes alma sorunlarının en yaygın nedenlerinden biri diş eti hastalığıdır. Diş etlerinizde kızarıklık, hassasiyet veya kanama gibi durumlar yaşarsanız mutlaka bir diş hekimine görünmelisiniz.

8. Bol Su Tüketin

Ağız kokusunu önlemek için su tüketimine dikkat etmeniz de oldukça önemlidir. Ağzınızın kuru kaldığı ve uzun süre su içmediğiniz durumlarda nefesiniz kötü kokmaya başlayabilir. Bunun için bol su tüketmeye özen göstermeniz gerekir.

9. Maydanozu Deneyin

Maydanoz tüketmek ağız kokusunu ortadan kaldırmak için oldukça faydalı bir besindir. Yapılan araştırmalara göre taze kokusu sayesinde maydanoz iyi bir koku giderici etkiye sahiptir. Vitamin ve mineral yönünden de zengin olan maydanozu, ağız kokusu problemi yaşayan kişilerin her gün tüketmesini tavsiye ediyoruz.

10. Bir Diş Hekimine Danışın

Son olarak yukarıdaki yöntemleri uygulamanıza rağmen ağız kokusu probleminiz devam ediyorsa mutlaka bir diş hekimine gitmenizi öneririz. Böylece ağız kokusu probleminizin nedenlerini öğrenerek, bu durumu diş hekimi ile kalıcı bir şekilde ortadan kaldırmış olursunuz. Ağız ve diş sağlığınızı riske atmamanız için ağız kokusunu ciddiye almalısınız. Erken aşamada diş hekimine giderek bu problemi önleyebilir ve kontrol altına alabilirsiniz.

 
A2 Dent Whatsapp
RANDEVU AL
WHATSAPP